Aktivism

Igår såg jag dokumentären om Pussy Riot som visades på SVT i veckan. (Den finns att se på svtplay.se/dox) Jag kan varmt rekommendera den, den är otroligt välgjord!

Sett utifrån känns Ryssland som ett märkligt och lite otäckt land, kan jag tycka. Jag försöker att inte exotisera, men trots att (vissa delar av) Ryssland ligger så nära känns det väldigt främmande. Det måste vara väldigt annorlunda att växa upp där och att leva där, jämfört med Sverige. När jag skriver märkligt och otäckt så är det makten som finns hos de styrande, hos polisen och hos kyrkan som jag menar. Det är olikt vad vi är vana vid.

Jag beundrar människor som står upp för sin åsikt, som vågar agera för förändring och som brinner för rättvisa. Det är den bild som jag tycker förmedlas av Pussy Riot när jag ser dokumentären. Klart sevärd, om ni inte redan har sett den!

2 tankar om “Aktivism

  1. […] på dokumentärerna på Svt Play. I år har jag sett flera som har varit bra, bland annat den om Pussy Riot. Mitt filmtips blir alltså att ni ska gå in på Svt Play och se vilka dokumentärer som ligger […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s