2 lax 14

Hej nya året!

Nyårsaftonen blev en mycket lugn historia. Jag hade insläpp i stallet, så jag var där på eftermiddagen och red innan jag tog in hästarna. Åkte sedan hem och fixade lite mat till mig själv. Var aningen orolig över att Prins skulle bli rädd vid tolvslaget, så jag höll mig vaken trots att jag var trött. Jag hade inte behövt oroa mig, som tur var. Prins sov så gott på min arm när det smällde som värst.

Idag blev det tidig uppstigning för att släppa ut hästarna. En av dem hade haft kolik i natt, så hans ägare hade fått vara i stallet hela natten. Turligt nog verkade han må bättre nu på förmiddagen. Jag tror att det är den här milda vintern som gör att inälvsparasiterna inte har gått i vintervila, utan kravlar omkring inuti hästarnas tarmar och skapar oreda 😦 Kanske dags att ta träckprov? Jag försöker mocka i hagen varje vecka, men just nu är det så lerigt att det är svårt att få bort all gödsel.

När hästarna hade fått gå ut och Prins hade blivit rastad tog jag och Carla årets första ridtur. Det blev en längre runda med mest skritt och lite trav idag. Passade på att skritta en lång sträcka på asfaltsvägen, för det var inga bilar ute idag… 😉 Planen för Carla är att i lugn takt öka arbetsbelastningen, med fokus på att hon ska gå balanserat och hitta sin bärighet. Målet är en stark och glad häst! Det är så härligt att rida ut på henne, hon har öronen spetsade och ligger så fint i bjudning hela tiden. Snart ska vi börja galoppera.

Annars då? De kommande dagarna ska jag jobba lite och på tisdag är det inlämning av c-uppsatsen… Har skrivit lite idag och behöver jobba ytterligare en stund med den. Fast först tror jag att det är dags för en tupplur på soffan.

God fortsättning på er! (pensionärspoäng på den…)

PS. Jag har samma nyårslöfte som Fanny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s