Konsumentinformation från draknästet

Jag fick ett tips om att testa iläggssulor från Back on track. Sagt och gjort, här får ni en recension av dem!

Inköpsställe och pris:  Kalmar Lantmän, 99 kronor.

Användningsområde: Som namnet antyder ska sulorna läggas i skorna. Back on track används ju för att återreflektera den egna kroppsvärmen och på så vis ska sulorna hjälpa mot frusna fötter. För bästa effekt ska inte för tjocka strumpor användas.

Testförutsättningar: Jag har använt strumporna vid tre tillfällen. Alla tre gånger i mina ridskor, som är ett par jodhpurs i läder med gummisula. Första gången hade jag ett par vanliga bomullsstrumpor i, det var runt sex plusgrader och jag höll en hoppträning om 60 minuter. Andra gången hade jag ett par tunna yllestrumpor, det var ungefär samma temperatur som vid testtillfälle ett och jag utförde sedvanliga stallsysslor så som mockning, fodring och rykt. Tredje gången hade jag ett par tjockare ridstrumpor av bomull/syntet och det var runt nio plusgrader. Jag mockade, ryktade + tog en promenad med hästen.

Utlåtande: Vid testtillfälle ett, när jag höll lektion, blev jag kall om tårna. Inte lika kall som om jag inte hade haft sulorna, men kallare än när jag har mina varma vinterstövlar på mig. Under testtillfälle två och tre höll jag mig behagligt varm och torr om fötterna. De tunna yllestrumporna i kombination med sulorna skapade den bästa värmen. Ytterligare plus är att sulorna är bekväma att ha i skorna, det känns som att de är lite stötdämpande för fötterna. De tar inte heller mycket plats, skorna känns inte trånga med dem i. Sulorna går också att tvätta i 40 grader.

Priset är helt klart överkomligt och det är skönt att hålla sig varm om fötterna i sina vanliga stallskor. Ska man hålla träningar eller sitta stilla på en kall läktare ger de dock för lite värme. Jag tror att de kan funka bra i ridstövlarna när man rider och även i skorna/gummistövlarna vid hundpromenader i skogen. De värmer alltså bra så länge man själv rör sig lite.

Betyg: 3,5 av 5 drakar

15802m

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s